tiistai 25. heinäkuuta 2017

Seljankukka-gin


Seljankukkakokeilut jatkuvat, giniä tällä kertaa. Meiltä jäi juhannukselta melkein litra giniä mökille, oli vähän väsähtäneitä juhannuksen juhlijoita. Toin ginin Englannin reissulta, eikä tuo todellakaan ollut mikään lempi-gin, vaikka kai se ihan ok kuitenkin olisi. Ajattelin kokeilla kuitenkin sillä seljankukkaginiä koska muutakaan ei ollut. Googlailin ohjeita, ja englantilaisista blogeista löytyikin monenlaisia reseptejä. Minä vähän sovelsin ja yhdistelin, sen lisäksi olosuhteet vaikuttivat siihen, kuinka kauan annoin ginin ja kukkien lillua yhdessä. Alkuun gin on hempeän väristä, mutta jo ensimmäisen yön aikana väri tummui ihan tummaksi. Eli jos haluaa värin pitää vaaleana, se kannattaa siivilöidä melkein heti, muutaman tunnin sisään.


4 seljankukkaa
5 dl giniä
2 rkl sokeria

Poimi muutama iso seljankukka. Sanotaan että siitepölyssä on se maku, ja siitepölyä näistä ainakin irtosi, jopa niin että alkoi silmiä kutittaa pidemmän päälle. Irrota kukinnoista kukat ilman varsia pulloon tai purkkiin. Kaada päälle gin ja lisää vähän sokeria. Anna maun liueta nesteeseen 3-5 vuorokautta, ravista aina välillä että kaikki sokeri varmasti liukenee. Siivilöi neste pulloon, ja nauti drinkeissä tai booleissa. 



Ei kommentteja: